fredag 17 juni 2016

Hej du sköna kvinnovärld

Rea på kvinnor i världen. Försumbara och utbytbara.


Istället för att leka kurragömma och lära sig matematik och fysik får hon hålla tillgodo med att att bli bortgift. Har hon tur slipper hon dö när hennes barnkropp föder fram ett nytt barn.

Oavsett har hon i alla fall större tur än hennes medsyster som vid sex års ålder blir fasthållen och oförmögen att undkomma rakbladet.

Och hon har också mycket större tur än hennes olyckssyster som säljs till en sexhandlare vid tre års ålder.

Hon kan ha riktig otur att bli slängd i skogen som nyfödd för att dö.

Kanske kommer hon någon gång att bli våldtagen när hon går ut för att uträtta sina behov eftersom "toaletten" är en gräsplätt en bit ifrån rucklet där hon bor.

Kanske blir hon gravid men får inte göra abort för att det är förbjudet, ja hon får inte göra abort ens om hon har blivit våldtagen eller riskerar att dö om hon föder fram barnet.

Hon får inte använda preventivmedel utan måste föda barn tills kroppen inte orkar längre och hon dör alldeles för tidigt.

Skulle hon få för sig att gå på bio en kväll riskerar hon att bli gruppvåldtagen om hon väljer fel buss. Men har hon tur slipper hon få vassa spetsiga saker uppkörda i underlivet.

Hon kan också få för sig att roa sig på en färja och bli så kraftigt berusad att hon helt plötsligt befinner sig instängd i en hytt med åtta män. När de börjar våldföra sig på henne vågar hon inte göra motstånd och senare i en rättegång kommer samtliga män att frias för ord står mot ord. Och visst känns det naturligt att en kvinna vill ha sex med åtta män.

Hon får bara gå ut i sällskap av sin förmyndare. Förmyndaren kan till exempel vara hennes son, han räknas som vuxen vid tolv års ålder. Hon måste klä sig på ett visst sätt annars kommer klädpolisen och tar henne. Hon är inte betrodd att köra bil, det kan göra att hon inte blir med barn påstås det.

Hon får inte ärva lika mycket som en man. Hon har inte rätt till sina barn om hon vill skilja sig.

Har hon riktig otur kanske hon någon gång under sin livstid råkar ut för en syraattack, att bli levande bränd eller stenad.

Om det råkar bli krig i hennes land riskerar hon att bli våldtagen av soldater. Om hon kommer undan dem kanske hon istället bli våldtagen i lägret hon har flytt till. Om hon inte har något att äta eller att ge till sina barn kan hon tvingas byta sex mot mat.

Hon ska sänka blicken, inte skratta högt och rått i det offentliga.

Hon får räkna med oskuldskontroller.
Hon straffas om det finns en misstanke att hon inte är oskuld.

Hon får inte vistas bland andra människor när hon har mens eftersom hon då betraktas som oren.

Hon får inte välja att dricka så mycket alkohol som hon känner för. Om hon gör det riskerar hon att bli våldtagen på krogtoaletten, i taxibilen eller i portuppgången till hennes bostad.

Hon kan lika gärna bli våldtagen hemma i sitt eget hem av någon hon känner väl.

Några dömer henne om hon väljer bort att skaffa barn. Andra om hon väljer bort sin arbetskarriär.

Hon tjänar ofta mindre än en man trots att det utför samma jobb.
Hon är oftare fattigpensionär än en man.

Kommentarer och gliringar om sitt utseende får hon stå ut med, vare sig hon vill eller inte. Är hon inte tacksam för komplimangerna är hon en häxa och bitch med pms.

Hon får stå ut med att bli tafsad på var hon än rör sig i det offentliga rummet, från det hon börjar skolan och framåt.

Hon får stå ut med att bli kallad för skamlös hora om hon bejakar sin sexualitet.

Hon får stå ut med sexuella hot om hon tar sig ton i media.

Hon kan råka ut för att hennes ex-pojkvän lägger ut filmer på nätet när de har sex. Bara för att hämnas.

Hon kan råka ut för en man som till en början är kärleksfull men som när hon blir gravid börjar slå henne och sparka på hennes mage. Och om hon får för sig att lämna honom spårar han upp henne och slår ihjäl henne. Trots att hon har berättat för släkt, vänner, polisen och socialen. Trots att myndigheterna vet att mannen hade ett gediget förflutet som kvinnomisshandlare och mördare.

Så älskade kvinna, var du än bor i världen. Vad du än gör.
Det finns särskilda regler för dig.
Du blir alltid bedömd och dömd. Och i värsta fall dödad.

Det är året-runt-rea på dig. Minst 50 procent.

SInga kommentarer:

Skicka en kommentar